петък, 4 юли 2008 г.

А КЪДЕ БЕШЕ ТОЙ?


Много пукотевица, шум и прах имаше вчера в София. Имаше и изказвания на познатите ни “политически мутри”, които всеки път като оплескат тотално нещата – дни наред се опитват да ни убедят всячески, че всичко е било свършено по процедура и в услуга на българите. Безумията и противоречията от вчера и днес, обаче, само доказват Абсурдистана, наречен българска държава.

Военният министър съобщава, че последният взрив бил чут еди кога си, но от Министерството на извънредните ситуации твърдят, че това е станало няколко часа по-рано.

Единият казва “връщайте се” на хората от засегнатите села, другият “опасно е”.

Не дай боже – наистина тези хора да ни спасяват от голямо природно или човешко бедствие. Те, помежду си, не могат да се координират, камо ли държавата да управляват и да помагат на обикновения човек.

Но големият въпрос около вчерашните събития е:


А КЪДЕ БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ?


Знаем, че човекът обича медийния шум около него, обожава да се говори все добро, разбира се, за него и се изказва по теми, които не са от правомощията му или присъства на всички безумни събития, за да го снимат камерите и българският народ пак облекчено да въздъхне: “Ето го другарят Първанов, ето го Президентът. и ТОЙ е там!”

Само че Гоце тук, Гоце там – нямаше го вчера Гоце-то. Уж главнокомандващ на българската армия, уж гърмят военни складове, уж обединител на нацията. Йок – Първанов все едно пак е на лов....в Симитлийско.

Но вечерта Първанов се появи, не за да каже нещо на народа си, който рано сутринта, не знаеше какво се случва и колко е опасно. Първанов присъства на даването на наградата “Банка на годината” и даже лично я връчи на победителя.

Запитан по време на церемонията за станалото сутринта в българската столица, той лаконично обясни, че няма да коментира.

Всички знаем, че Първанов е света божа крава и никой, ама никой не трябва да му се изпречва на пътя или да го засяга, обижда, закача или критикува.

Всички обичат Първанов, ама все пак - засрами се бе Гоце!

Няма коментари: