събота, 12 юли 2008 г.

Недай боже МВР да те информира...

Не мога да разбера като логика МВР. От полунощ на 10 юли, или малко след това, са знаели кой е човекът, намерен в безпомощно състояние около София. Но...са си замълчали. До след 20 часа на 11 юли...

Добре, че някой подшушна на Нова телевизия за какво става въпрос и че Ангел Бончев е открит, иначе още нямаше да е публично достояние и до момента.

Известно време МВР не искаше да потвърди новината. След това я потвърди, но с гриф: “МВР напомня, че изнасянето на непотвърдена информация и коментарите по нея могат сериозно да попречат на разследването”.

Много се чудих защо такава тишина при такова постижение...

И всичко си дойде на мястото. Бавно и мъчително!

Появи се информацията, че на мястото на Бончев е взет друг човек, след това някои затръбиха, че това е жена му. Похитена при предаването на част от парите!!!!!!?????

И последва й признанието на г-н Министъра пред БНТ: “информацията, че съпругата на Ангел Бончев е задържана е вярна”.

Михаил Миков каза още пред държавната телевизия, че специалистите полагат неимоверни усилия по този случай, който се явява едно много тежко предизвикателство и към МВР, и към прокуратурата, и въобще към държавата. Михаил Миков каза още, че такъв тип деяния се разкриват изключително трудно.

Тогава ми стана ясно защо МВР се е чудило дълго как хем да каже “добрата” новина, хем да си признае, че тя никак не е добра. Ама никак…

И да не забравяме: “МВР напомня, че изнасянето на непотвърдена информация и коментарите по нея могат сериозно да попречат на разследването”.

Затова без коментар – фактите си говорят сами.

Няма коментари: