сряда, 16 юли 2008 г.

НАГЛОСТТА НЯМА КРАЙ

Доживяхме поредния доклад, този път на ОЛАФ. За пореден път документ на Брюксел “разбива” българската корумпирана политическа система и прикриваните от нея бизнесмени-спонсори. За пореден път властите се опитват да прикрият доклад на Брюксел, но чрез разни медии той достига до обществото.

Недоумение буди възмущението на вицето Меглена Плугчиева. Според нея, предаването на доклада на ОЛАФ на българските медии е некоректно спрямо Европейската комисия и българското правителство. „Въпреки това, очаквам отговорните институции да си свършат работата”, заявява Плугчиева.

Другарко Плугчиева, некоректно е единствено и спрямо вас - като управляващи. Все си мисля, че Брюксел е подал докладчето на когото трябва. И каква е тази друга глупост, казана явно насред ужаса Ви, че “въпреки това” очаквате отговорните да си свършат работата? Ми то това не е ли даденост, че трябва й да се уточнява? Или в превод означава, че сега кат са научили, ще требва и да направим нещо...?

В същото време, председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов (НДСВ) заявява, че президентът Георги Първанов дължи обяснение пред обществото за финансиране на кампанията му от “бизнесмена” Людмил Стойков. А според главния прокурор - няма никакви данни за покровителство на държавата над схемите на Людмил Стойков за източване на САПАРД.

В същото време Гоце ни лук ял, нито даже го й мирисал. Той си раздава ордени, поредните...

Днес Мадарски конник” - първа степен беше връчен на Жозеп Антони Дуран и Лейда – председател на Комисията по външна политика в Конгреса на депутатите на Кралство Испания. Отличието се връчва за особено големите му заслуги за присъединяването на Република България към Европейския съюз.

Демек – “вие ме плюйте – то капки пръскат” или “не чух, не видях, не знам”.

Е, стига толкова – поне капчица срам нямате ли?

Няма коментари: