четвъртък, 10 юли 2008 г.

ИМА НЕЩО ГНИЛО В....ЧЕЛОПЕЧЕНЕ

Даже и малките деца го разбраха, но трябва да се повтаря, защото трябва да търсим истината. А винаги, когато има по-пиперлива новина или скрито казана истина, тя се съобщава по-късничко вечер. Може би, за да не тревожат и паникьосват хората.
Така, снощи чухме, че 6 километра около избухналите складове за боеприпаси в Челопечене ще бъдат обявени за забранена зона за земеделските производители.
Ами нещо много ми намирисва тази новина. Ако действително нищо опасно не е избухнало в тези складове и е имало малко повече прашец, защо пък е нужна зона, забранена за селско стопанство? Хем нещо ни казват, хем нищо не ни казват. Маниерът прилича на използвания й преди Промените.
Но наглостта не стига до там. Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации “на токчетаЕмел Етем заяви пред журналисти, че тепърва ще бъде направен анализ защо при
последния инцидент в Челопечене "институциите не са се сработили и населението не е било информирано навреме".
Е вие, ако не знаете от първия момент, кой да знае бе, г-жо министър? Тепърва ли ще го разбирате? Ми да Ви припомня снегове, наводнения, пожари у нас през последните години и си отговорете сама. Вие сте може би в основата...на бедствието ни.
Етем обаче е й виден медиен критик, в момента в ролята на извънреден и бедствен или бедстващ (не знам) министър и Тя разкритикува медиите:
"Медиите не използваха информацията, която постъпи рано
сутринта, и не я разпространиха сред хората, а решиха да
наблегнат на информацията, която получиха от кмета на Столичната община”.
Ако за нея рано сутринта е 10 часа, защото тогава става – за доста други хора не е така, другарко Етем.
Е й Бойко не остана длъжен и днес хитро заяви: “Аз не бих прехвърлил отговорността за ситуацията в Челопечене след взривовете на медиите, че са давали информация, която не е имало откъде да получат.
И добави, че няма никаква логика в това, че в София при подобна криза той трябва да се координира министрите.
Еми така си е другарко Етем...
Кога ще подадете оставка или властта е тъй сладка, дори и вътрешно да си знаете, че не ставате за министър? Спокойно, провалите Ви го доказват...

Няма коментари: