неделя, 29 юни 2008 г.

Неясните мисли на един ТИТАН

Рекордните цени на петрола ще повилият на цените на горивата. Кой според вас може да изрече нещо толкова велико, неказвано и нечувано? Направо да направи новина, както би казал добрият журналист Бареков.

Ами напоследък великите мисли в тази страна ги изрича министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Продължавам да недоумявам как е възможно този човек да ръси глупост след глупост. Според моята статистика – най-големите празни приказки на Петър Димитров са казани винаги във Варна. Явно, морският бриз, плажовете и разголените туристки не влияят добре на г-н министъра.

Но има и още. Мисълта продължава така: “рекордните цени на петрола ще повлияят на цените на бензина и дизела, но не и на другите енергоносители, защото приетите цени на тока са за срок от една година и няма да се променят”. А какво пречи на енергоразпределителните дружества, НЕК, АЕЦ и Булгаргаз принципно да си поискат ново увеличение не се обяснява.

И понеже нещата са смесени в България и министърът не е само на енергетиката, но и на икономиката, Димитров заключава по повод искането на синдикатите за двойно увеличение на заплатите, че не може инфлацията да пада, а заплатите да се увеличават рязко.

Къде пада инфлацията? В Зимбабве ли...? Някои хора и у нас се мислят за Мугабе.

Няма коментари: