вторник, 3 юни 2008 г.

ДИСКРИМИНАЦИЯ и простотия БЕЗ ГРАНИЦИ. ТОВА Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ

Почти нищо не може да ни учуди в България - това е страната на неограничените възможности на простотията.

И на хората, на които това им прави поне лошо впечатление явно вече са толкова уморени, че само я регистрират - без даже да я отбелязват. Ако въобще е имало някакъв пъклен план на прехода всички да се отвратим от всичко, за да може да си вилнеят някои хора – уви, успял е.

Напоследък рядко гледам телевизия. Колкото повече не гледам, толкова по-голямо облекчение изпитвам. Така

аз избирам новините и местата, откъде да ги научавам; филмите, които да гледам; публицистиката, на която да вярвам; научно-популярните филми, които са подарък към западната преса и приятели ми носят от чужбина.

Снощи, все пак, реших и аз да погледам много обсъждания (не разбирам защо) Music Idol 2 - България. Попаднах на финала му и реших да го изгледам.

Голяма грешка! Простотиите, които ръсеха водещите, опитващи се да се направят на интересни, бяха безгранични. Шоуто беше смешно и пошло, като цяло.

Ноооо, каква беше изненадата ми, когато дадоха стари кадри как етническата туркиня Есил Дюран прави критика на една от кандидатките за участие, че понеже била много пълна не ставала. А иначе момичето пееше великолепно.

Беше стигнало до финала, но след архивните кадри темата пак се развихри около пълнотата на конкретната девойка. От всичко казано отново от Есил Дюран стана ясно, че българският музикален идол не може да е пълен и талантлив, но може да е слаб и не чак толкова талантлив. То горе долу така се и получи с последните двама финалисти.

Интересно ми е къде е Комисията по дискриминация и защо тя не се самосезира за такива очевадни примери на дискриминация или тя само съществува без да действа?

И ако всичко това се случва в някакво тъпо телевизионно шоу, то сутринта бях още по-изненадан. Отваряйки новинарските портали в Интернет прочетох следното:

“Квартал „Люлин” е като един голям град; там работят предимно хора от предприятията, вследствие на което възпитанието там е загубено. От „Люлин” са произведени най-големите босове от престъпния свят. Това каза новият директор на Столичната дирекция на полицията комисар Николай Янев, който е бивш директор на ІХ РПУ, в което влиза и кв. „Люлин”

Оставям го без коментар... Дискриминацията и простотия у нас са без граници.

Няма коментари: