четвъртък, 31 декември 2009 г.

СВЯТА НОЩ! ТЕЛЕВИЗИОННА НОЩ!

КРАТЪК ТВ ГАЙД ЗА ХУБАВА НОВОГОДИШНА НОЩ

Споко! Идва цяла Нова година. Екзалтацията, пазаруването като за последно и настроението са на макс. Народът се е заредил със сълзи, и шампанско има...Пиратки бол, фойерверки още повече, а чалгата, ах, чалгата... Тя ще е навсякъде.

Ако не сте измислили нещо хипер оригинално, не сте платили скъп куверт, приятелите ви са някъде другаде или кризата ви е принудила да кротувате вкъщи, то това е чудесен шанс да погледате малко телевизия.

А както е известно – новогодишната телевизионна програма, още от времето когато Хачо Бояджиев беше млад, си е нещо незабравимо.

Така вече съм си направил списъка с това какво смятам да гледам, защото то е ясно, че празненството ще остане на по-заден план.

Зареждам се пред празната кутия, която смятам да блесне още в 22:00, защото по Нова Телевизия има цяло новогодишно предаване, и то на хора, които рядко се появяват на екран. Така поне за половин час ще се отдам на “Шоуто на Иван & Андрей - новогодишното издание”

Само половин час по-късно обаче превключвам, защото по БНТ 1 започва цяла “Сцена под звездите - празничен Новогодишен концерт-спектакъл с участието на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения" с водещ Тончо Токмакчиев /пряко предаване от площад "Княз Александър I"/”

Пет минути преди да дойде Новата, ще се отдам на нещо традиционно, още от времето на презрелия социализъм – “Новогодишното приветствие на Президента на България Георги Първанов”. То ще се излъчва от цели три телевизии (толкова преброих) – БНТ 1, ТВ 7 и Про БГ. Ще избера последната, защото ще го излъчи с цели 10 минути преди другите, а аз не искам да пропусна точно в полунощ БиТиВи-то. Там чак до 2.20 часа на 1 януари ще се вихри концертът "Планета дерби 2009". А то Ивана, Преслава, Роза, Проза, Виолетка и другите не са изпускане.

Дано в полунощ не си изгърмят бързо пиратките, и конфетите, и фойерверките, че ще искам им да се насладя тотално...

Шегата настрана, но Новогодишната програма показва тоталната импотентност в правенето на телевизия и креативността на хора, които взимат пари за това.

Да ни е честита Новата година. Лошото е, че едва ли нещо ще се промени и през нея, но надеждата умира последна.

Няма коментари: