неделя, 28 март 2010 г.

БЕЗАКЪЛИЕ В АБСУРДИСТАН


Времето е чудесно за разходка. Хващам кучето и хоп навън.

Всъщност това не е така, защото абсурдистан отново е в действие. Чули – недочули и нашите общинари приели някакви неща, които уж били европейски и модерни, но всъщност са извадени като от наръчник за концлагер на хора и животни.

Вече всяка разходка трябва да започва по друг начин. Първо сакчето! Важен атрибут, в който да си носиш необходимото. В него, според новите наредби, трябва да си нося доста неща – паспорт на кучето, документа за регистрация, документ за кастрацията, лопатка, пликчета и още ред други необходими атрибути.

Слагам намордника на кучета, връзвам го и не го пускам, но не мога и да разходя кучето на място, което е подходящо и предоставя естествени реални и подходящи условия. Отредена ми е поляна (силно казано), в която има повече тръни и кал, отколкото някой може да си представи. Намира се и между два големи булеварда и съвсем не е близко до нас. Всичко това също така не може да става между 9 и 18 часа. Някой все още си мисли, че всички сме бюрократи със застопорено работно време...

Много е смешно, но когато искат да им плащаш данък куче, не е лошо да създадеш условия, а след това да искаш. Реално място, направено за кучета, поддържано, оградено, с необходимите условия за разходка. С постаменти с пликчета за екскременти, каквито има на доста места, даже и в Гърция.

Защото иначе общината има само претенции, изисквания и желание да прибира пари (това най-вече), но не ти предоставя нищо срещу всичко това.

А и е смешно, когато искаш да глобиш баба на 80 и кусур, защото пинчерът й – на 12 години, със сърдечни проблеми, не носи намордник. Това е реална история от онзи ден

Някак си то бива, бива, ама толкова не бива... И предлагам – общинарите да не могат да ходят до тоалетна в работно време, да им се слага намордник и да ги държим на каишки, че иначе само бели правят...и пари искат!

http://sofia.bg/pictss/naredba_chistota_2009_HTML/ku4eta1.pdf

http://www.econ.bg/news/article175349/opredelyat_mesta_za_razhodka_na_domashnite_lyubimci_v_sofiya

http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5688:-qq-&catid=1:2010-03-13-09-34-15&Itemid=26

2 коментара:

Мерим Тенев каза...

А защо винаги трябва да е или.., или...? А не и двете...по нормален начин?????

САНДО каза...

И аз съм на твоето мнение, Мерим, че в България сме с тенденция да създаваме конфликтни ситуации, преминавайки от една крайност в друга. Чак пък намордници да слагаме на всички кучета...
Освен това наистина би било добре собствениците да събират изпражненията на любимците си, но в същото време би трябвало да има някакво логично обяснение на проблема, т.е. собствениците на кучета събират изпражненията, ЗАЩОТО службите по чистотата са изчистили преди това и изпражненията биха били счетени за поругаване на техния труд. Ами ако службите по чистотата никога не мият улиците, какъв е смисълът от едностранни действия на собствениците на кучета? Така че, драги собственици и не-собственици на кучета, чистотата е дело народно и всекидневно, а премахването на изпражненията е само една кафенишкава капка в океана на всеобщата мърсотия.