събота, 13 септември 2008 г.

Насаждането на фобия – приоритет на комуниста

Някои хора, освен че имат мътни и черни мисли и виждат врага на всеки километър, са и определено пълни с фобии. Всъщност, не знам дали те са пълни с фобии или системата ги е научила, че на всяка цена трябва да насаждат фобии на “раята”, които управляват.
Примерите сред “модерните комунисти”, управляващи България са много. Сещам се за Гоце, Румен Петков – Шадраванко, Станишко и прочие. Все хора, които виждат черния, лош враг някъде там навън, но никога не виждат некадърността и безочието на собственото си управление в себе си. А й, съгласете се, по-лесно е някой друг да е виновен за твоя личен неуспех. Последното, може би, не е просто комунистическо, а благодарение на комунизма, и насадено на българския манталитет.
Без никакво съмнение в списъка на фобоманиаци се нарежда и “титана на мисълта” – другарят Петър Димитров (сега другар е заменено с министър, но това е друга история).
Та другарят – министър – титан посочи новия наш враг:
“Петър Димитров: Недоброжелатели се опитват да твърдят, че България не е добро място за инвестиции”, съобщи в червеничко агенция "Фокус"
“През последните няколко месеца недоброжелатели се опитват да твърдят, че България не е добро място за инвестиции. От 1996 г. до момента обаче чужденци са инвестирали над 27 млрд. евро, заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров в ловешкото село Златна Панега”, допълни агенцията.
Кои са недоброжелателите, господин Димитров? Само това не си казал. Бих се радвал да знам – наши ли са, ваши ли са, лошите западняци ли, съветските приятели ли са или просто тези недоброжелатели са сборен образ на цялото зло?
Аман – не й върви на тази България с толкова зло, насочено към добрата страна.
Тежко се управлява с толкова саботажи и разбирам тежестта на ситуацията. Дали да не занимаем поне ООН или Брюксел с този сериозен проблем за нашата татковина? Поне те да се посмеят...

Няма коментари: