вторник, 8 април 2008 г.

Държавата не функционира!

Мутренска, енергийна, държавна, полицейска и т.н. мафия – трудно ми е да запомня всичките словосъчетания от този род, употребени по нашите медии. Също така вече се чудя дали има сфера в България, която да не е обвързана в и с мафиотски структури.

А който сгази лука, говори или просто вече не е симпатичен, удобен или направо си е заплаха го чака куршум. Не съм чул да пропускат...

И въпреки, че от Брюксел изразиха съжаление, че за по-голямата част от убийствата у нас не са последвали наказания за извършителите - президентът Георги Първанов заяви в Полша, че България има славата на остров на стабилността на Балканите.

В същия дух и начин на мислене – от БСП потвърдиха подкрепата си за вътрешния ни министър Румен Петков.

От ББС научихме, че идната седмица евроексперти ще посетят България - преди юлския доклад на Еврокомисията за прогреса в борбата с корупцията по високите етажи и поръчковите убийства.

Според еврокореспондента на ББС Оана Лунджеско – налице е огромен натиск да се препоръчат безпрецедентни санкции срещу България.

Харесва ми как американският посланик Джон Байърли обобщи дипломатично ситуацията у нас. “Моралът в България не е висок, а хората преживяват тежък период. Политиците са тези, които носят най-голяма отговорност за това”, каза Байърли.

Че държавата не функционира сигурно вече го знаят и разбират и малките деца. Въпросът е кой може да оправи тази каша и дали бъдещите ни управници, с много амбиции за такива, няма да са като старата песен на нов глас.

Тоест заявяващите желание и възможност да управляват по нов начин ще трябва да го докажат не само с приказки и обещания или празни чекове, които ще се подписват в бъдещето.

Това трябва да стане преди изборите - с действия, ясни послания и доказан авторитет и морал.

Иначе пак ще излязат само бабите и тези дето взимат по еди колко си лева на глас и знаете какво пак ще стане и къде пак ще се зарием.

Няма коментари: