вторник, 29 юли 2008 г.

ЗАЩО НЕ мога да СЪМ ПОЛИТИК в Булгаристан

1. Не мога така умело да говоря лъжи и да не се изчервявам:

Георги Юруков, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България: Не мога да се съглася, че докладът на ЕК е толкова критичен, че едва ли не някаква много тежка и голяма отговорност трябва да последва. Извинявайте, няма страна в ЕС и от старите членки, и от новите членки, по отношение на които да не са прилагани такива механизми. Няма страни, в които да не са спирани плащания. Вие знаете какви черни краски се чертаеха, че по отношение на нас ще има предпазна клауза, че по отношение на нас ще бъдат спрени еврофондовете по оперативните програми и така нататък. Няма такова нещо”.
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев: “В оперативна програма „Транспорт” няма сериозни проблеми, които да заплашват усвояването на средствата от кохезионния фонд”.
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров: “Според всички международни анализатори състоянието на българската икономика не е драматично”.
Младен Червеняков - ПГ на Коалиция за България: “За част от програмите има обясними причини за липсата на усвояемост”.
Лютви МестанПГ на ДПС:
“Предсрочните избори не са решение на нито един проблем, но със сигурност ще ни лишат от европейските средства”.


2. Не съм готов на саможертва:

Лидерът на опозиционната партия ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов обвини управляващите от БСП и ДПС, че подготвят алиби в случай, че се случи нещо с него - опит за покушение или убийство.
Борисов заяви още, че е готов да падне жертва на политическо убийство, ако по този начин гарантира, че на премиерския стол ще седнат или председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, или лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

3. Не мога да ловувам, а и никак не би ми харесало:

И как ще правя компания на Гоце и сие?

4. Не виждам външния и вътрешния враг – явно съм късоглед:

Президентът го вижда навсякъде (много умен, прозорлив и далекоглед той). То не бяха тъмни чужди сили, антибългарски кампании – абе тоя империализъм няма ли да мирне най-накрая?
Според премиера всички в България обичат да приказват, че е хубаво да има ред, но все още нагласата това да се върши не е достатъчно узряла и не достатъчно се реализира.
Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, коментирайки докладите на ЕК, каза, че има кръгове, които са против разширяването на ЕС и искат да превърнат България в лошия пример, който да подкрепи тяхната теза.

5. Не мога да крада:

Много са примерите, няма толкова място.

6. Не търся оправдание за неуспехите с миналото:

Пет вековното робство вече не е модерно оправдание, затова сега на мода е преходът...
Премиерът Сергей Станишев коментира, че "навлизаме в период на подреждане на държавата след доста хаотичния преход".


7. Нямам толкова сили всекидневно да раздавам ордени „Стара планина":

Списъкът е толкова дълъг, че няма да харча пространството със стотиците, раздадени от Гоце.

“Прочее, мисля, че й Гоце трябва да бъде отстранен”.

Няма коментари: