сряда, 23 юли 2008 г.

НИСКО, НИСКО – ДОКАТО евроБУРЯТА ОТМИНЕ

Дългоочакваните оценки-доклади на европартньорите излязоха.

“В тях има немалко критични оценки, които трябва обективно да прочетем и осмислим”, дълбокомъдрено заключиха от прессекретариата на Първанов.

Не разбирам какво има да му се осмисля и прочита, като не ни казаха нещо, което да не знаем. И че пари ще бъдат спрeни, и че акредитации на агенции ще бъдат отнети го знаехме...

А всички трезво мислещи са наясно защо е така и как се е стигнало до тук. Същите, които сега ще го мислят са ни докарали на това дередже. Сори, ама си е така.

Станишев пък заяви, че Еврокомисия е оценила по достойнство усилията на правителството за борба с корупция и организираната престъпност.
Той призна, че има допуснати някои слабости, които обаче ще бъдат поправени със специален план за действие??????????

Ама, аман от екшън планове, специални планове, петилетки и бъдещи такива глупости. Ние се уморихме да слушаме празни приказки, на тях не им ли писна да ги измислят и говорят, вместо наистина да предприемат нещо?

“Другари, ние ришиме да изчакаме, да видиме и най-накрая, ако требва ще се преустройваме. Нека така да поогледаме, да видиме, така ще се поснижиме, така, да мине тая буря, па след това ще видим ко ще праиме. Но ние чакаме, така че ние, накрая, ако нещо, ако не мине бурята – накрая ще се преустройваме” Ако се чудите какво е това – фамозен коментар пред профсъюзите на Тодор Живков за започналата в СССР перестройка.

Нещо да се е променило? Не! Политиците ни се снишават, пък бурята може да й отмине. Ако не – ще трябва да се переустройваме....

Няма коментари: