понеделник, 12 май 2008 г.

Вълкът козината и цвета си мени, нравите никога!

Всички познаваме великия демократ Бойко Борисов. Повечето не само се съмняваме, но и подозираме, че ще е новият следващ премиер на страната. Хората му се радват, вярват в него, надяват се, че той е новият и така чакан Спасител на тази прокълната земя.

След зашеметяваща политическа кариера, съпроводена от много, страшно много медийна любов и интерес към него – Борисов тръгна напред и си повярва. Ама много...

Опитва се да ни се представи като новия, единствен, оригинален и неповторим десен демократ, част от Европейската народна партия.

До вчера – това можеше и да мине сред някой, но след зашеметяващите изказвания или по-точно изцепки на Борисов в ефира на Нова Телевизия едва ли номерът с прахта в очите вече е подходящ.

Снощи Борисов сподели, че имал информация, че се готвят атаки срещу него. Подозирам, че е от близки в системата, в която до скоро работеше, а беше и началник. Информацията за това, не атаките...

И ето как ще се осъществят, според Бойко Борисов. Ще се ползват чужди печатни издания, ще се пускат компромати там, а услужливи медии ще ги препечатват тук.

“Представяте ли си в чужбина да пишат нещо срещу Путин или Меркел и да бъде препечатано в техните страни”, зададе риторичен въпрос Борисов и сам си отговори: "Абсурд! В България има много предатели, които обикновено работят на два фронта”, коментира той.

Г-н Борисов, не знам дали осъзнавате, но в нормалните демократични страни няма нищо страшно и толкова тревожно, ако някой препечата коментар или информация в чуждата преса за собствената си страна или лидерите й.

Не бъркайте, г-н Борисов, Русия с Германия. В русия медийният комфорт за “управляващите” е от страх и цензура, не от пазене на Великата държава.

Снощи направихте гаф, показвайки кой сте всъщност и как мислите...по сталинистки.

Честито и наздраве!

Няма коментари: